و امرهم شورا بینهم
نهم اردیبهشت روز تاسیس شوراهای اسلامی گرامی باد
اين روز را به همه ی اعضای محترم شوراهای (کل کشور) که با وظيفه شناسی و توجه به اصل دانش محوری در حل مشکلات شهر و روستا تلاش می نمايند تبريک و تهنيت عرض می نمايم و از خداوند سبحان توفیق خدمت رسانی وسيع، اهتمام به پیشرفت و توسعه عمرانی و فرهنگی شهرها و روستا های ایران عزیز را برای همه اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا را در سالی که مزین به دولت و ملت ، همدلی و همزبانی شده است ، مسالت دارم.
(مبین محمدی فخرآبادی)
و در پایان مروری بر قسمتی از سخنان حضرت امام درباره شوراهای شهر و روستا می نماییم:
لزوم تعیین صلاحیت کاندیداهای عضویت در شوراها
اگر چنانچه دقت در این امر نشود و مردم توجه به این امر نکنند، مسئولند پیش خدا. اگر فردا یک گرفتاری برای ملت به واسطه اینها پیش بیاید، ماها که می خواهیم تعیین کنیم افراد را، مسئول هستیم، مسئولیت ما بزرگ است. امروز وجاهت اسلام در خطر ممکن است باشد. اگر یک افراد نابابی در جمهوری اسلام مقدرات یک شهری را در دست بگیرند و بعد کارهای خلاف بکنند، علاوه بر اینکه برای خود آن شهر مضر است، وجهه جمهوری اسلامی را بد نمایش میدهد. و آنهایی که با شما و با ما و با اسلام غرض دارند اینها میخواهند که یک افرادی باشند که این افراد هر چه بتوانند کار را از اسلام جدا کنند؛ مطالب را از اسلام جدا کنند. و ما شما و ما میخواهیم که هر چه کار میشود اسلامی باشد... خیال نکنید که شورای شهر یک چیز آسانی است، یک چیز کمی است. (صحیفه امام، ج 10، ص 251)
توجه کافی در انتخاب اعضای شوراها
من امیدوارم که آقایان، در هر جا و در هر محلی هستند، راجع به این مسائلی که الان پیش است، منجمله قضیه این شوراها، جدیت کنند که مبادا یک افراد فاسدی در این شوراها پیدا بشود. برای اینکه این شوراها تمام مقدرات یک شهرستان دست آنهاست. و اگر خدای نخواسته یک اشخاص فاسد در این شوراها پیدا بشود، ممکن است که شهرستان را، بلکه ایران، بلکه اسلام را به فساد بشکند. باید درست متوجه باشید اشخاصی را که انتخاب میکنید سوابقشان را مطالعه کنید، بدانید. خوب، هر شهری میداند که افراد معتمد، افراد صحیح، کیها هستند. در یک شهر، ده پانزده نفر از افرادی که شناسا باشند، از هر تیپی که هستند؛ از هر جممعیتی که هستند، شناسایی کامل: در زمان سابق چه جور بودند؛ در زمان انقلاب چه جور بودند؛ از اول انقلاب تا حالا چه جور بودند؛ سوابق خانوادگیشان چه هست؛ عقایدشان چه هست؛ مقدار معلوماتشان چه هست. در هر شهری باید یک همچو اشخاص مؤمن، معتقد، مؤمن به نهضت اسلامی، به جمهوری اسلامی، و منحرف نبودن به یکی از این مکتبهای فاسد را انتخاب کنند، تا ان شاءالله مقدرات شهرتان را در دست بگیرند، و کارها را موافق صلاح ملت و صلاح شهرستان خود ان شاء الله اجرا بکنید. (صحیفه امام، ج 10، ص 260)
ویژگیهای اعضای شوراهای شهرها
آن چیزی که الآن لازم است بر همه آقایان، بر همه شما جوانان، بزرگان، و بر همه قشرهای ملت، این است که چشمهایشان را باز کنند با مطالعه، با دقت، افرادی که برای شوراها تعیین میکنند صفات خاصی را داشته باشند. اول: اینکه مؤمن باشند؛ مؤمن به این نهضت باشند؛ جمهوری اسلامی را بخواهند؛ طرفدار مردم باشند؛ امین باشند؛ اسلامی باشند، و شرقی و غربی نباشند، انحرافات مکتبی نداشته باشند؛ تا اینکه کارهایی که میکنند برای نفع ملت، برای نفع خود شهرستان باشد. اگر خدای نخواسته در این امر کوتاهی بشود و شیاطینی که دوره میافتند و میخواهند افرادی را جا بزنند به مردم، آن افراد منحرف یک وقتی تعیین بشوند برای شوراهای شهر، این برای خود شهر خطر دارد؛ برای کشور خطر دارد؛ برای اسلام خطر دارد. لزوم تعیین صلاحیت کاندیداهای عضویت در شوراها از این جهت، یک مسئولیتی الان گردن همه ملت هست. ( صحیفه امام، ج 10، ص 250 تا 251)
:: موضوعات مرتبط:
یاداشت ها ,
,
:: برچسبها:
روز شوراها ,
سخنان امام ,
دهاتما ,
فخرآباد وطنم ,